© Rootsville.eu

Silver & Lace (B)
Country, Americana & Rock
De Geensmolen Drieslinter (30-08-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info club:
De Geensmolen

© Rootsville 2024


Nog maar een paar festivals meer te gaan en zo starten links en rechts de clubs al terug op. De 'BarSum' van de 'Geensmolen'die blijft dan weer het ganse jaar muziek aan hun cliënteel voorstellen. Vanavond worden we zo maar in de diepte gegooid met een try-out van de band 'Silver & Lace'.

Op het 'www' is er zo goed als niets te vinden van deze 'Silver & Lace' en je zou kunnen stellen dat dit met minimum is waarmee een nieuwe band aan zijn bekendheid komt te werken in deze 21ste eeuw. Via Anke kreeg ik dan toch de naam Ariane door. Wat? Ariana Grande, neeje, neeje Ariane Smets en via haar kwam ik dan te weten dat op het smoelenboek van 'De Geensmolen' onder 'info' ik dan toch wat kon terugvinden.

Een zeskoppige formatie uit Diest en Groot-Limburg bestaande uit Filip op bas, Eddy op ritmegitaar, Eric W op gitaar en pedalsteel, Eric VD op de trommels en Edgard als derde gitarist. Daarbij is er nog Ariane wiens klankleur deze van Country & Americana vertegenwoordigd. Ook is er nog nonkel Mario die als PA-technicus komt te fungeren en zodoende ook aan zijn try-out bezig is. Ons gezelschap aan den toog bestond dan uit mijn 'compagnon de route' en Suzanne, die hun Joly Jumper in Gevarenwinkel hadden achtergelaten, en 'ons' Breugelkiekske' uit het muzikale dorp Drieslinter. Wij waren er klaar voor en is het enkel nog wachten op nonkel Mario die al bijna 45 minuten aan zijn schuivertjes op zijn tablet aan het werken was, maar...alles komt goed.

Toen de verschillende bussen uit de Limburg waren gearriveerd zat 'De Geensmolen' gewoon boesjevol en werd het café van alle meubilair beroofd. Een 'Sold Out' voor country dit beleef je enkel nog in Nashville. Ook Catherine van 'Cathflower' had even haar deuren gesloten en kwam zo de bloemetjes dan maar buiten zetten hier in 'De Geensmolen'. De foto's van vanavond zijn zwart-wit want de licht-technicus van dienst moest zijn grasmachine zomaar inruilen voor 'den afwas'.

Deze 'Magnificent Six' begonnen er dan maar aan met nummers als 'I Feel Lucky' en 'If Your Heart Ain't Busy' konden we toch van de aangename zang van Ariane genieten. Muzikaal zat het nog wel snor al zouden we hier vanavond geen indrukwekkende solo's te horen gaan krijgen. Met 'It's A Heartache' van Bonnie Tyler uit 1977 waren we zelfs nog enigszins verrast. en met Lynn Anderson haar million selling chartbuster 'Rose Garden' uit 1970 kwam er eerlijk gezegd toch een serieuze portie nostalgie op ons af.

Ook 'Oldies' stonden op het programma zoals 'Dream Lover' van Bobby Darin uit 1958 en bij de prachtige blues ballad 'Pledging My Love' vond ik helaas niemand om mee te dansen. Dan maar terug naar de rock 'n roll van destijds met 'You Never Can Tell' AKA 'C'est La Vie' in de versie van Emmylou Harris dan wel te verstaan. Ik miste toch wat een meer dynamische inbreng van de 'Dalton Brothers' maar dat bleef helaas wat achterwege.

Misschien eigen aan een 'Try-Out' zijn de stille momenten tussen de nummers bij het zoeken naar de juiste akkoorden wat dan weer het gegeven 'rabarber, rabarber' kwam te versterken en het geroezemoes zo de bovenhand kwam te nemen, dan toch geen echte fans? Van Nancy Sinatra haar 'These Boots Are Made For Walking' verdwaalden we zomaar in 'Ik Neem Vandaag De Trein' van de nooit vergeten Ann Christy maar wisten deze 'Silver & Lace" niet dat in Drieslinter en geen stationneke is en zo zou een week gewoonweg zeven nachten kunnen duren. Hier in dit station 'BarSum' kwamen we zo aan het einde van 'set 1'.

Alle logica volgend was er dan ook een 'set 2' en dat begonnen Ariane en haar Outlaws met 'Let's Have A Party' in de versie van Wanda Jackson maar dan met een zeer korte OOH. Ook het werk van Bob Dylan werd er bijgehaald met diens 'Knockin On Heaven's Door' uit 1973. Met 'Whiter Shade Of Pale' en Clapton's mooie ballad 'Wonderfull Tonight' komen we bij nummers waar beter wordt afgebleven, en zo deinen we hier rustig verder naar de obligate bissers zoals 'Bad Moon Rising. Even dacht ik dat Eric VD dan toch alle 'toms' zou gaan gebruiken van zijn indrukwekkend drumstel maar mis poes, het was het naderende onweer dat het hier deed roffelen.

Ongelooflijk maar waar, volgende week op donderdag staat hier weerom een 'Try-out' op het programma met de onevenaarbare 'Lady of the House', Anke met haar band 'The Barn Pack'. Nu al stress LOL. Muziek van 'Pink Floyd' over 'The Beatles' met zelfs even een uitstap naar de Metal sound van 'Metallica' en als den Helmut dat kan waarom Anke dan niet? Als opwarmertje krijgen we zelfs een stand-up comedian in de persoon van Jens Deferm al ben ik dan weer uit de generatie die opgroeide met...wat ruist er door het struikgewas ;-) Be There!